Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Tužba za molitvu
07.02.2008.
Izvor: Press Online

Tužba za molitvu
Zbrka.com

Vladimir Graić, autor pesme „Molitva, kaže da zbog zloupotrebe evrovizijskog hita razmišlja da tuži Mariju Šerifović, njenog menadžera i Srpsku radikalnu stranku

Vladimir Graić, autor kompozicije „Molitva koja je 2007. godine pobedila na pesmi „Evrovizije, ogorčen je što su radikali njegovu pesmu nezvanično usvojili kao himnu, koju pevačica Marija Šerifović izvodi svuda gde se pojavi kao simpatizer SRS-a, najjače srpske opozicione stranke.

- Bez sumnje je došlo do zloupotrebe autorskog dela Saše Miloševića Mareta i mog, jer smo mi jedini autori „Molitve, koja se u proteklom periodu izvodila na mestima na kojima nije trebalo, a da mi nismo dali dozvolu. Marija po svemu, pa čak i po moralnom pravu, ima pravo da izvodi ovu pesmu u svim prigodama, izuzev u komercijalne svrhe. Budući da smo „Molitvu nekoliko puta čuli na skupovima Radikalne stranke, kao deo političkog marketinga, jasno je da je to vid komercijalne svrhe i da je time ugroženo autorsko pravo - objasnio je Graja za Press.

Poznati kompozitor Vlada Graić kaže da izuzetno teško podnosi najnovije medijske spekulacije, u kojima je akter bez svoje volje:

- Poslednjih deset dana pokušavam da se bavim diplomatijom, i to mi veoma teško polazi za rukom. Pojavile su se tolike budalaštine i ne želim da se bavim jadnim izjavama Šerifovićeve, njenog menadžera Mirkovića i pisanjem pretencioznih novinara. Stvar je suviše vruća i neću u ovom trenutku da se izjašnjavam da li ćemo tužiti radikale, Mariju i Mirkovića, i kako ćemo naplatiti svoje autorstvo. Ni sam nisam siguran kako je ispravno postupiti - zaključio je Graja.

Zbog podrške krajnjoj desničarskoj opciji, Marije se nedavno odrekla i gej populacija, koja je pesmu „Molitva takođe proglasila svojom himnom.

Edo Maajka: Marijin izbor je da podrži radikale, moj da je ignorišem

Bosanski mediji poslednjih dana osuđuju Marijino svrstavanje na stranu radikala, podsećajući da je Bosna pesmi „Molitva na „Evrosongu dala poklon od 12 poena, na koji sad „Srbi pljuju. Pojedinci Šerifovićevu nazivaju čak i „srpskim Tompsonom, dok Dejan Kukrić, šef BiH „Evrosonga, navodi:

- Može Marija Šerifović da peva za koga god hoće, ali je neprihvatljivo da pobedničku pesmu, za koju su glasali i drugi, koristi kao himnu bilo koje stranke.

Poznati reper Edo Maajka smatra da svaki čovek ima pravo da podrži koga hoće: - Svestan sam da postoje radikali, srećem ih i na ulici, i dati glas takvim ljudima, Marijin je izbor. Ali, ne možemo da dozvolimo da zbog toga ignorišemo „Evrosong. Ja mogu i da ignorišem nju, kao što sam ignorisao i Šešelja - kazao je Edo Maajka.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ceca priredila spektakl u Sidneju
Ceca priredila spektakl u Sidneju
Play - Marko Jarić i Adrijana Lima pripremaju svadbu
Marko Jarić i Adrijana Lima pripremaju svadbu
Play - Marija Šerifović završila u Urgentnom centru
Marija Šerifović završila u Urgentnom centru
Play - Ana Kokić - Opet bih se razgolitila
Ana Kokić - Opet bih se razgolitila
Play - Ognjen Amidžić - Natašine suze nisu bile lažne
Ognjen Amidžić - Natašine suze nisu bile lažne
Play - Udala se Sindi models
Udala se Sindi models
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt