Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Kusturičina opera u maju u Beogradu
09.01.2008.
Izvor: Blic Online

Kusturičina opera u maju u Beogradu
Zbrka.com

Pank opera „Vreme Cigana“ reditelja Emira Kusturice biće u maju izvedena u Beogradu. Kako saznajemo, Centar „Sava“ je rezervisan za taj projekat od 14. maja do 30. maja, ali još nije definitivno potvrđeno kada će i koliko predstava biti izvedeno u tom periodu.

- Tih dana u maju će biti održane pripreme, probe i izvođenja, a tačni datumi će se znati uskoro, na pres konferenciji koja će biti održana na Mokroj Gori, uoči tamošnjeg filmskog festivala - kaže Gane Pecikoza, izvršni producent Kusturičine opere za jugoistočnu Evropu.

Inače, filmski festival „Kustendorf“ na Mokroj Gori biće održan od 14. do 21. januara, a osim projekcija filmova i radionica biće reči i o ovoj dugoočekivanoj operi, a 18. januara koncert će održati „No smoking orkestar“.

Opera „Vreme Cigana“ dobila je ovacije prošlog leta kada je prvi put postavljena i to u Parizu, a zatim su počele da stižu brojne ponude iz drugih država. Ova opera je adaptacija filma „Dom za vešanje“ kojim je Emir Kusturica svojevremeno nagrađen „Zlatnom palmom“ na Kanskom festivalu. Pored živih, scenskih delova, opera se sastoji od prizora iz njegovih filmova koji se smenjuju na platnu, uključujući i novi, dokumentarni film o Maradoni, te muzičke teme Nenada Jankovća, Dejana Sparavala i Stribora Kusturice.

- U operi je vrlo striktna radnja, sa jasnim, preciznim zadacima. Kao da si ronilac. Imaš tri minute da nešto izroniš, završavaš svoj posao, odlaziš u stranu i ostavljaš prostor drugima. Opera koju smo napravili u stvari je jedan jasno i precizno napravljen raspored dogđanja na sceni i oko nje. Improvizacije nema, a i ne može da je bude jer vreme kontroliše dužina muzičke numere koju izvodi 60 ljudi. Ali uprkos tome, iskustvo je neverovatno uzbudljivo. Moja najveća tuga je činjenica da ja operu nikad neću videti uživo. Barem ne dok sam jedan od protagonista - rekao je Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, frontmen grupe „No smoking orkestar“ koji se pojavljuje i kao glumac u operi. Pored njegove grupe u izvođenju opere učestvuje još 35 muzičara, kao i sve popularnija grupa „Vrelo“ iz Rume.

Junaci opere

Glavne uloge u operi tumače Stevan Anđelković (Perhan) i Milica Todorović (Azra), inače „Zvezde Granda“. Glumica Gorica Popović igra Perhanovu babu, Perhanovog ujaka igra Ognjen Šućur, dok je Nele Karajlić pogani Ahmet Đida koji trguje decom. Novi lik, koga u filmu nema, jeste ludi doktor Lorenco, koga igra Dejan Sparavalo.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Seka aleksić izbačena iz diskteke u Štutgartu
Seka aleksić izbačena iz diskteke u Štutgartu
Play - Seksi Sandra i Jelena Žeželj - Pipkanje
Seksi Sandra i Jelena Žeželj - Pipkanje
Play - Severina kao Merilin Monro
Severina kao Merilin Monro
Play - Mina i Igor - Više se nećemo javno svađati
Mina i Igor - Više se nećemo javno svađati
Play - VB 2009 - Ljubili se u kupatilu
VB 2009 - Ljubili se u kupatilu
Play - Karleuša opet tuži Bubamaru
Karleuša opet tuži Bubamaru
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt