Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Samo Č.Jovanović bez rezerve podržava LGBT populaciju
15.01.2008.
Izvor: 24 sata

Samo Č.Jovanović bez rezerve podržava LGBT populaciju
Zbrka.com

Gej strejt alijansa saopštila je danas da je lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović prvi političar koji bez rezerve javno podržava populaciju lezbejki, gej, biseksualnih i transdžender (LGBT) osoba.

Predstavnik te organizacije Boris Milićević kazao je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru da su četiri kandidata za predsednika Srbije odgovorila na upitnik Gej strejt alijanse o statusu LGBT osoba u Srbiji.

To su, prema njegovim rečima, kandidat Pokreta snaga Srbije Milanka Karić, kandidat Mađarske koalicije Ištvan Pastor, Reformističke partije Jugoslav Dobričanin i kandidat LDP-a Čedomir Jovanović.

Navodeći da dvojica favorita u izbornoj trci nisu odgovarali na upitnik, Milićević je kazao da gej populaciji ostaje da se nada da je kandidat radikala Tomislav Nikolić svoj stav pokazao angažovanjem u kampanji pobednice Evrovizije Marije Šerfović, koju mnogi homoseksualci u Srbiji doživlaju kao kontraverznu gej ikonu.

Kada je Boris Tadić u pitanju, nismo sigurni koliko je on iskren u zalaganju za približavanje Evropskoj uniji, s obzirom da usvajanje evropskih vrednosti podrazumeva iskorenjivanje nasilja i diskriminacije LGBT osoba kao i legalizaciju istopolnih partnerstava, dodao je Milićević.

Prema Milićevićevim rečima, među kandidatima koji su odgovorili na pitanja te alijanse jedino je Čedomir Jovanović rekao da se zalaze za potpuno izjednačavanje istopolnih partnerstava sa bračnom odnosno vanbračnom zajednicom.

Karićeva nije konkretno odgovorila da li bi pristala na legalizovanje brakova homoseksualaca, ali je navela da je pravo svakog čoveka da bira sa kim će živeti i koga će voleti.

Milićević je rekao da je Pastor odbio da podrži bilo kakav oblik istopolnih partnerstava, dok Dobričanin nema ništa protiv veza homoseksulaca sve dok je to vezano isključivo za partnere i u okviru vanbračne zajednice.

Svi kandidati su podržali antidiskriminacione mere, ali je samo Jovanović rekao da bi prisustvovao održavanju gej parade jer smatra da predsednik treba da bude simbol nacionalnog jedinstva i da se zalaze za ravnoopravnost svih građana.

Milićević je naveo da ne postoje precizni podaci o broju ljudi koji pripadaju LGBT poulaciji, ali se procenjuje da u svakoj zemlji u svetu ima od šest do deset procenata stanovništva koje pripada toj kategoriji.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - U Sekinim torbama čak 70 000 evra
U Sekinim torbama čak 70 000 evra
Play - Maradona, Kusturica i Nele Karajlić na sceni
Maradona, Kusturica i Nele Karajlić na sceni
Play - Mina Kostić - nove grudi
Mina Kostić - nove grudi
Play - Bregina švalerka nova voditeljka Zvezda Granda
Bregina švalerka nova voditeljka Zvezda Granda
Play - Saša Popović - O Mileni i Nemanji ćemo odlučiti kada izađu
Saša Popović - O Mileni i Nemanji ćemo odlučiti kada izađu
Play - Džoni Dep gradi brvnaru na Mećavniku
Džoni Dep gradi brvnaru na Mećavniku
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt