Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
B92 duguje 1,25 miliona dinara deci bez roditelja
12.01.2009.
Izvor: Press Online

B92 duguje 1,25 miliona dinara deci bez roditelja
Zbrka.com

Željko Joksimović pita gde je nestalo 1.250.000 dinara koje je prošle godine u novogodišnjem „Milioneru" osvojio za decu bez roditelja

Deca, bivši štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja „Dr Mihajlo Stupar" u Valjevu, još nisu dobila 1.250.000 dinara, koje je za njih pre godinu dana osvojio Željko Joksimović u novogodišnjem kvizu „Želite li da postanete milioner"!

Novac koji je Joksimović u prazničnom „Milioneru" osvojio pre punih godinu dana nije legao na račune 28 štićenika Doma, a inflacija je u međuvremenu „pojela" više od 2.500 evra!

- Osećam se kao da sam ja nekoga prevario, a u stvari smo svi prevareni - kaže za Press Joksimović, i otkriva da je u nekoliko navrata pokušavao da sazna zašto novac nije isplaćen: - Ja sam toj deci otvorio knjižice, jer su producenti to tražili od nas, ali od novca još ništa. Pitam se u čijim je džepovima završio i ko je njime manipulisao godinu dana.

Ovu priču za Press je potvrdila i Zorica Jeremić, direktor Centra za socijalni rad u Valjevu, koja je do juna 2008. bila i direktor Doma „Dr Mihajlo Stupar".

- U aprilu prošle godine, kada smo se prvi put upitali gde je novac, sa B92 smo obavešteni da moramo da im pošaljemo spisak dece, adrese, njihove matične brojeve i brojeve štednih knjižica - objašnjava ona. - U AIK banci u Valjevu istog momenta su otvoreni računi, a svi podaci 2. maja mejlom prosleđeni B92. Ni tada se ništa nije dogodilo. U septembru, kada je Joksimović insistirao da sazna gde su sredstva, ponovo sam pozvala B92. Rekli su da se prethodni mejl zagubio. Novi sam poslala 17. septembra ali prema mojim informacijama uplate još nema. Ne moram ni da vam kažem koliko bi taj novac sada značio deci u hraniteljskim porodicama.

Veran Matić, predsednik UO B92, za Press tvrdi da je novac uplaćen pre mesec dana.

- Kada je reč o nagradi iz prošlogodišnjeg novogodišnjeg „Milionera", ona je isplaćena 3. decembra. Razlog za kašnjenje je to što smo tek tada dobili podatke kome je potrebno uplatiti ta sredstva. Novac je uplaćen na račune dece, a ne na instituciju, i na to su plaćeni svi pripadajući porezi - kaže Matić, i dodaje: - Nagrada se uvek isplaćuje u dinarima, kao što se i osvajaju iznosi u dinarima. Iako ne snosimo odgovornost za vremensku distancu između trenutka kada je nagrada osvojena i trenutka uplate, svakako nećemo dozvoliti da zbog razlike u kursu neko bude oštećen.

Ivan Zeljković, Zeka Milioner: Ako B92 nije platio, ja ću!

Ivan Zeljković, voditelj kviza „Milioner" i vlasnik produkcijske kuće „Adventidž", u izjavi za Press kaže da će, ukoliko se utvrdi da novac nije uplaćen deci, već sutra sam uplatiti čitavu sumu, uračunavajući i kursnu razliku.

- Isplata osvojenih suma nije obaveza „Adventidža", i ja do pre nekoliko dana nisam znao da postoji bilo kakav problem - kaže za Press Zeka Milioner: - Do sada nikada nije bilo problema sa isplatama, ali čak i ako je u ovom slučaju došlo do neke greške, ja ću već sutra uplatiti celokupnu sumu, uvećanu za razliku po kursu dinara.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Severina na festivalu erotike
Severina na festivalu erotike
Play - Miloš Bojanić uhvaćen u laži
Miloš Bojanić uhvaćen u laži
Play - Mira Škorić nastavlja da proziva Jelenu Karleušu
Mira Škorić nastavlja da proziva Jelenu Karleušu
Play - Tužan kraj romanse - Nataša ne želi ni da vidi Daču
Tužan kraj romanse - Nataša ne želi ni da vidi Daču
Play - Lepi - Prebiću Novaka Djokovića (Video)
Lepi - Prebiću Novaka Djokovića (Video)
Play - Trenutak istine na Pinku
Trenutak istine na Pinku
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt